Vlinderwijs team

Maak kennis met het Vlinderwijs Team!

Externe ondersteuning

De school wordt begeleid door:

  • pedagogische begeleidingsdienst GO!

Timmi Van Wassenhoven

Leerkracht 1e leerjaar

Timmi is leerkracht van het eerste leerjaar en spelend leren is haar eigen. Zij is een belangrijke brugfiguur om de overgang tussen de eerste graad en de kleuterklas vloeiender te laten verlopen.

Ze wil graag dat elk kind zich goed voelt in haar klas en op school en zet zich hier dan ook met hart en ziel voor in.

Timmie is gepassioneerd door bloemen en planten en natuurprojecten zijn dan ook heel zichtbaar in het klasgebeuren. Als bloemiste heeft ze ook al verschillende jaren ervaring en ook labowerk (met proefjes en experimenteren) zijn haar niet vreemd.

 

Melissa Van Israël

Leerkracht 3-4e leerjaar

Elke morgen sta ik paraat voor de kinderen van het derde en vierde leerjaar. Ik probeer samen met hen het hele jaar door het aangename aan het leerrijke te koppelen. Ik sta dan ook te popelen om met de kinderen op ontdekking te gaan, zowel binnen als buiten de school. Samenwerken en van elkaar leren, staan bij ons elke dag centraal. Ik vind het dan ook van groot belang dat elk kind zich goed voelt in de klas. 
 
Naast de kinderen uit mijn klas gaat mijn vrije tijd en aandacht naar reizen, mijn familie en vrienden, daguitstapjes en lekker eten. Ook kan ik mij helemaal verliezen in een goed boek. Ik probeer dan ook mijn passie voor lezen door te geven aan de kinderen van mijn klas. 
 
Ik ben steeds nieuwsgierig en probeer dolgraag nieuwe dingen uit. Heb je een fijn idee of zit je met een probleem? Kom dan zeker eens bij me langs.

Yeray Medina 

Leerkracht oudste klas (5e en 6e leerjaar)

 

Yeray is leerkracht van de oudste klas (5e en 6e leerjaar) en sportleerkracht. Hij studeerde aan de Universiteit van Gran Canaria (Spanje) en bezit een diploma als regentaat Lichamelijke Opvoeding, een bachelor Lager Onderwijs en een Master Lichamelijke Opvoeding. 

 

Als sport-gepassioneerde beoefent Yeray zelf voetbal maar gebruikt zijn vrije tijd om ook van andere disciplines te genieten; kajakken, mountainbiken en klimmen horen er zeker bij! Zijn andere twee passies zijn reizen en zijn werk.

 

Zelfstandig en ervaringsgericht werken door middel van projecten vindt hij heel belangrijk voor een harmonische opvoeding en verdere ontwikkeling van het kind.

Edith Gysbrechts

Leerkracht tweede leerjaar

Edith is leerkracht van het tweede leerjaar. Ze is ervaren in relaxatie en heel erg gepassioneerd door onderwijsvernieuwing. In haar klas voel je je altijd 'Zen'.

 

Charlotte Deruyte

Leerkracht 2e en 3e Kleuterklas

Charlotte is de zorgjuf van de kleuterklassen en de eerste graad en is ook een volleerde chef kok.

Ze speelt verschillende muziekinstrumenten, zingt graag, is geïnteresseerd in andere culturen, is creatief, ziet veel details en kan oprecht gelukkig worden door kleine dingen. Ze integreert al deze kwaliteiten in het klasgebeuren.

 

In de klas creëert ze een gezellige sfeer waarbij de drempel tussen kleuters en juf verlaagd wordt en zo iedereen in klas van elkaar kan en wil leren.  Alle methodes en manieren om les te geven worden toegepast, om zo op leuke en creatieve manieren les te kunnen geven/krijgen. Een knuffel van een kind, kinderen zien groeien en zien dat ze gelukkig zijn, geeft haar energie.

 

 

Selena Manganiello

Leerkracht 2e en 3e kleuterklas

Voor alle kinderen, maar in het bijzonder bij de kleinsten is welbevinden van fundamenteel belang. Ik hecht dan ook erg heel belang aan een warme en positieve sfeer in de klas. Ik wil samen met de kleuters op ontdekking gaan in de wereld. Hen stimuleren om te experimenteren en te exploreren. Hun nieuwsgierigheid en creativiteit prikkelen. Mijn eigen interesses gaan van muziek (ukelele, zang en een brede muzieksmaak), naar beeldende en andere kunsten, reizen en koken, naar alternatief en vernieuwend onderwijs.

 

 


 

 

 

Xander Nichting

Muziekleerkracht

Xander geeft muziekinitiatie en instrumentenleer (gitaar en drum) aan het 2e tot en met het 6e leerjaar. Hij coacht de kinderen ook tijdens optredens van de schoolfeesten. Daarnaast is hij ook professioneel violist en muziekarrangeur. Meer info: www.xandernichting.com

 


 

 
   
   
Ouderwerking

Op geregelde tijdstippen komt onze ouderwerking samen. Er is een korte opvolging van de verschillende werkgroepen voor ouders en daarna kan wie wil, deelnemen aan het ouderkoor. De werkgroepen bestaan uit:

  • werkgroep kriebelteam (luizencontrole)
  • werkgroep feestcomité
  • werkgroep klussen en veiligheid
  • werkgroep lezen
  • werkgroep talenteneilanden: Ouders met een passie, kunnen ook een workshop aanbieden.
 CLB 
Samenwerken?

Wil je graag samenwerken? Neem dan contact met ons op...

Vlinderwijs 0485 93 50 04, 03 256 23 88, Eric Sasselaan 2, 2020 Antwerpen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.